Brood met zelfgemaakte no­ten­pas­ta en ba­naan

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Lekker ontbijt- maar ook lunchgerecht die je helemaal zelf maakt, zonder gebruik te maken van potjes en toevoegingen. Alleen de ingrediënten. Ook lekker mee naar school.

 Lunch Mee naar school Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten wachten
kCal: 345
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • halve theelepel zout
  • 2 banaan 
  • 150 gram cashewnoten 
  • 100 gram amandelen 
  • 8 sneetjes brood, volkoren 
  • 95 gram hazelnoten 

Bereiding

  1. Doe de hazel- en cashewnoten met de amandelen en het zout in de kom van de keukenmachine en maal tot pasta. Afhankelijk van de kracht van de keukenmachine duurt dit 5 tot 20 min. Schraap af en toe met een spatel de noten van de rand van de kom, zodat alle noten in de pasta komen.
  2. Bestrijk elk sneetje brood met ½ el notenpasta. Pel de bananen en snijd in de lengte in plakjes. Verdeel over de sneetjes.
  3. Schep de rest van de notenpasta in een schone pot en bewaar in de koelkast.

Benodigdheden:

  • keukenmachine

Tips:

  • Je kunt de notenpasta in een afgesloten pot ongeveer 1 maand in de koelkast bewaren
  • Je kunt van alle noten pasta maken. In plaats van banaan als topping kun je ook aardbeien, komkommer of alle soorten cress (kiemgroente) met plakjes tomaat gebruiken.

www.kids-n-fun.nl