Boeuf stroganoff

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Traditioneel gerecht voor een grote groep. Lekker langzaam laten stoven voor het beste resultaat.

 Frans Grote groepen Hoofdgerecht Stoven Stoofschotels Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 120 minuten
kCal: 370
Recept van: ah

Ingrediënten

  • 2 gesnipperde ui(en) 
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden 
  • 4 teentjes fijngesneden knoflook 
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder 
  • 2 rode paprika, in blokjes gesneden 
  • 200 ml creme fraiche 
  • 500 gram champignons, in partjes 
  • 1200 gram magere runderlappen 
  • 1 tablet vleesbouillon 
  • 75 gram roomboter
  • 50 ml wodka 

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en (versgemalen) peper. Verhit steeds 25 g boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin.
  2. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee.
  3. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar.
  5. Neem de pan van het vuur en breng de stroganoff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en (versgemalen) peper naar smaak.

Tips:

  • Lekker met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla

www.kids-n-fun.nl