Biefstuk

Leuk? 
 5,0/1 stemmen

Hoe bak je een biefstuk eigenlijk? Af en toe stel je die vraag, hier het antwoord.

 Basisrecepten Oma's Ouderwetse recepten Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal: 265
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • zout
  • 2 eetlepels boter
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 stukjes biefstuk, op kamertemperatuur 

Bereiding

  1. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met (versgemalen) peper.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en 1 eetlepel boter in een koekenpan.
  3. Laat twee biefstukken in de pan glijden als de boter begint te kleuren en het schuim is weggetrokken.
  4. Bak het vlees in 1 minuut aan beide zijden op hoog vuur.
  5. Matig het vuur en bak de biefstukken nog 2-6 minuten, afhankelijk van hoe doorbakken je ze wilt (medium is nog 4 minuten bakken).
  6. Keer het vlees regelmatig.
  7. Haal de biefstukken uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Herhaal met de overige twee biefstukken.
  8. Bestrooi de biefstukken met zout en serveer.

Tips:


www.kids-n-fun.nl