Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Verrassend soep recept met basilicum en pittige kerrie room. Eenvoudig en bijzonder, geschikt voor de feestdagen.

 Soep Vis 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 190
Recept van: Boodschappen

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen, geschild en in blokjes 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto 
  • 125 ml creme fraiche 
  • 3 in ringetjes gesneden lente-ui, of bosuitjes 
  • 2 eetlepels gehakte basilicum, of 2 theelepels gedroogd 
  • 7 dl kippenbouillon 
  • 1 theelepel currypasta, voorzichtig! naar smaak 
  • 100 gram zalm, in smalle reepjes 

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes en aardappelblokjes 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  2. Voeg basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
  3. Verwarm de ovengrill voor.
  4. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig.
  5. Schenk de soep in vier ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt.
  6. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.

Tips:

  • Vervang de gerookte zalm eens door gerookte kipfilet
  • In plaats van currypasta kunt u ook kerriepoeder gebruiken

www.kids-n-fun.nl