Barbecuesaus

Leuk? 
 3,0/1 stemmen

Maak je eigen barbecuesaus, in plaats van een flesje kant-en-klaar te gebruiken. Het is niet ingewikkeld en eigenlijk veel lekkerder. Ook heerlijk op een broodje hamburger.

 Barbecue Basisrecepten Grillen Sauzen 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4-6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
kCal:
Recept van: Kinderkookboek

Ingrediënten

  • 2,5 dl tomatenketchup
  • 2 eetlepels basterdsuiker, bruin
  • 30 gram boter
  • 1 ui(en), in dunne ringen 
  • 125 ml water, heet
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt 
  • 2 eetlepels azijn, wittewijn azijn
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes 
  • 4 eetlepels worcestersaus 

Bereiding

  1. Verhit de boter in een koekenpan op een matig vuur.
  2. Voeg de uienringen, knoflook en bleekselderij erbij en laat de uien glazig worden.
  3. Voeg de peterselie erbij.
  4. Roer de suiker er door heen
  5. Voeg de worcestersaus, azijn en water toe. Roer alles door elkaar.
  6. Laat de saus nog 10-15 minuten op een laag vuur doorpruttelen, zodat de saus inkookt en wat dikker wordt.
  7. Je kan de saus warm eten, maar ook laten afkoelen. Vinden we zelf lekkerder.

Tips:

  • Bestrijk vlees tijdens het roosteren met wat barbecuesaus en bedek het geroosterde vlees met saus
  • Je kan deze saus ook gebruiken bij het gourmetten

www.kids-n-fun.nl