Babi Ketjap

Leuk? 
 4,2/5 stemmen

Lekker oorspronkelijk oosters gerecht, Babi Ketjap. Allemaal zelf gemaakt, geen pakjes en zo. En ook weer lekker langzaam bereid.
We zijn dit gaan eten toen we zagen dat er in flesjes woksaus meer dan 60% suiker zit?!

Je kan er een uitgebreid gerecht van maken door er allerlei gerechten bin te zetten bijvoorbeeld: rijst, atjar, komkommer, hardgekookte eieren, emping, kroepoek en een fruitsalade

 Aziatisch Hoofdgerecht Vlees 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur
kCal: 360
Recept van: oma Spoormaker

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 grote ui(en), fijngesneden 
  • 1 teentje knoflook, geperst 
  • 1 theelepel djinten, gemalen komijn 
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • 1 theelepel ketoembar, gemalen koriander zaad 
  • 1 eetlepel azijn
  • 70 gram tomatenpuree, 1 blikje 
  • 500 gram hamlappen, in stukjes 

Bereiding

  1. Fruit de ui goudbruin in de olie. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahé en knoflook.
  2. Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor.
  3. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat het vlees 3-4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met zout en peper.
  5. Lekker bij een rijsttafel van komkommer, kroepoek, sambal, seroendeng (geroosterde kokos en pinda's), gebakken uitjes, atjar (zoetzure groenten), rijst en hardgekookte eieren.

Tips:

  • In plaats van azijn kun je citroensap gebruiken
  • Als je de babi ketjap een dag laat staan, wordt de smaak alleen maar beter. De kruiden kunnen dan goed in het vlees trekken
  • Als je van pittig houdt, voeg je wat sambal toe.

www.kids-n-fun.nl