Appelboterkoek

Leuk? 
 4,3/8 stemmen

Heerlijke boterkoek, met een lekker frisse smaak door de appels. We hebben de taart gemaakt met appels uit eigen tuin. Eerlijk en lekker.

 Bakken Koek Taart Gebak Traktaties 

Dit moet je weten

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 25 minuten + 40 minuten oventijd
kCal: 340
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 3 appels, friszoet 
  • snufje zout
  • 2 eieren, middelgroot
  • 100 ml melk
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 220 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram rietsuiker 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.
  2. Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
  3. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ? van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.
  4. Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.

Benodigdheden:

  • Quichvorm (28cm)
  • Bakkwast
  • Mixer

Tips:

  • Voeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.

www.kids-n-fun.nl