Andijviestamppot met walnoten

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Een lekkere, snelle hollandse stamppot van andijvie, aardappelen en walnoten als verrassende variatie. En natuurlijk met rookworst.

 Hollands Hoofdgerecht Stamppot Winter 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
kCal: 750
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden andijvie 
  • 1 kg aardappelen, iets kruimig 
  • 2 fijngesneden ui(en) 
  • 150 gram roomkaas, met knoflook en kruiden 
  • 125 gram magere spekreepjes 
  • 200 ml melk
  • 1 rookworst, 350 gram
  • 55 gram walnoten 

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant, neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin.
  4. Verwarm de melk.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Meng er de melk, boursin, spekjes, ui en andijvie door.
  6. Warm al roerend goed door. Bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.

www.kids-n-fun.nl