Andijvie stampot

Leuk? 
 2,5/10 stemmen

Deze echte Hollandse pot vinden de kleine eters ook erg lekker. Maak er een spelletje van: Verstop de spek in de stamppot en laat ze al etend de spekjes zoeken. We hebben dit recept ook onder de oud-Hollandse naam Stimpestamp ;-)

 Hollands Hoofdgerecht Moeilijke eters Stamppot 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal:
Recept van: Oma

Ingrediënten

  • 300 gram andijvie, fijn gesneden, panklaar 
  • zout, naar smaak
  • 850 gram aardappelen, kruimig, geschild 
  • peper, naar smaak
  • 100 gram kaas, geraspt, belegen
  • 125 gram spekreepjes, mager 
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel azijn, naar smaak
  • nootmuskaat, naar smaak 

Bereiding

  1. Kook de aardappels in een grote pan water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Bak de spekjes in een anti-aanbak pan lekker krokant (olie is niet nodig!).
  2. Giet de aardappels af. Schenk de melk bij de aardappels in de pan, en stamp het tot een fijne puree. Schep de andijvie erdoor. Verwarm het geheel op een zacht vuur en schep de stamppot goed om tot de andijvie een beetje is geslonken en alles goed is gemengd. Meng er de spekjes en de kaas door en roer tot de kaas is gesmolten.
  3. Breng de stamppot op smaak met wat azijn, zout, peper en nootmuskaat.

Tips:

  • Ook erg lekker met rookworst of een echt Hollandse gehaktbal
  • Wij vinden de kaas wat machtig. Kan je ook weglaten

www.kids-n-fun.nl