Amandelmeel pannenkoekjes

Leuk? 
 3,6/10 stemmen

Amandelmeel is heel gezond product. Glutenvrij. Het heeft een heerlijke smaak, het vult goed, veel proteïne en goede vetten. Amandelmeel is ook glutenvrij (check wel even de verpakking). Heerlijk bij een (Amerikaans) ontbijt. Lekker met vers fruit of juist hartig met een eitje of bacon.

 Allergieën Kinderfeestjes Mee naar school Ontbijt 

Dit moet je weten

Aantal personen: 10 kleine pannekoekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
kCal:
Recept van: Heleen Quantrill

Ingrediënten

  • snufje zout
  • 3 eieren
  • boter, of olie
  • klein beetje vanilleextract, kan je ook weglaten
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel agavesiroop , weglaten bij een hartig ontbijt

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot er een mooi beslag ontstaat.
  2. Neem een sauslepel en schep hier steeds kleine hoopjes van in de pan.
  3. Schud de pan even heen en weer (niet op en neer) om het beslag gelijkmatig te verdelen en mooie ronde pannenkoekjes te krijgen.
  4. Bak ze in een paar minuten voorzichtig tot ze goudbruin zijn. Keer om en herhaal dit met het overige beslag.

Tips:

  • Amandelmeel brandt snel aan, dus zet de pan op een laag vuur.

www.kids-n-fun.nl