Aardappel pompoen cupcakes

Leuk? 
 3,3/3 stemmen

Verrassende cupcakes. Dit is een recept met aardappel en pompoen. Het proberen waard. Als je een cupcakes fan bent, moet je deze eens proberen.

 Cupcakes Oven Tussendoortje Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 8-12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal: 345
Recept van: Boodschappen

Ingrediënten

  • 1 scharrelei(eren)
  • 50 gram gesmolten boter
  • 150 gram bloem 
  • 150 gram kruimige aardappelen, geschild en in miniblokjes 
  • zout
  • peper
  • 1 sjalot(ten), gesnipperd 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel kerrie 
  • 150 gram pompoen, geschild en in miniblokjes 
  • 1 theelepel bakpoeder 

Bereiding

  1. Verwarm de olie en fruit de sjalot met de kerrie circa 5 minuten op lage stand.
  2. Voeg de blokjes aardappel en pompoen toe en roerbak nog 2 minuten.
  3. Voeg zoveel water met een snuf zout toe dat de blokjes net onderstaan en kook in circa 5 minuten gaar.
  4. Giet de blokjes af en pureer ze. Breng goed op smaak met zout en peper.
  5. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en roer dit goed door.
  6. Klop de melk door met het ei en de boter en giet dit bij het aardappelmengsel. Roer goed door, maar maak het beslag niet te glad.
  7. Verwarm de oven voor op 175°C.
  8. Vet 8 à 12 muffinvormpjes in en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.

Benodigdheden:

  • Bakvorm voor muffins
  • papieren cupcake vormpjes

www.kids-n-fun.nl