30 Kleurplaten van Titanic

Leuk? 
 4,4/51 stemmen

Kleurplaten van de Titanic, het schip dat op haar eerste reis tegen een ijsberg voer, en verging.
De Titanic werd in opdracht van de White Star Line gebouwd op de scheepswerf van Harland en Wolff in Belfast. De White Star Line wilde met het schip concurreren met Cunard Line Lusitania en Mauretania. De Titanic en haar zusterschepen, de Olympic en de Britannic moesten de grootste en meest luxueuze passagiersschepen worden die de wereld tot dan toe had gezien. De bouw van de 'Titanic begon op 31 maart 1909. De romp van het schip werd in 1911 te water gelaten, en een jaar later was het schip klaar voor haar eerste reis.
Het schip was 269 meter lang en 28 meter breed, en woog 53.147 ton. Een volume van zo'n 46.000 bruto registerton. De Titanic werd aangedreven door twee vier-cilinder stoommachines; z.g. quadruple-expansiemachines, en één stoomturbine. Om deze machines aan te drijven waren er 29 stoomketels van het type "Schotse ketel". De Titanic kon hiermee zo'n 44 kilometer per uur varen. De verbrandingsgassen werden uitgestoten via drie schoorstenen; de vierde was erbijgeplaatst om het schip nog indrukwekkender te maken. Het kolenverbruik was ongeveer 650 ton steenkool per etmaal.Het tijdschrift Ship Builders schreef in 1912 dat de Titanic praktisch onzinkbaar moest zijn. De scheepsromp was opgedeeld in zestien compartimenten, die vanaf de brug gesloten konden worden. Wanneer er vier compartimenten vol met water zouden lopen, bleef het schip nog drijven.
Aan boord was er plaats voor ruim 3500 opvarenden. De Titanic bood haar passagiers - met name de welgestelden - een nog nooit eerder geziene vorm van vermaak aan boord. Er was een zwembad en sporthal, een Turks stoombad, bibliotheek en een squash-veld. De hutten van de passagiers die eerste klas reisden waren gedecoreerd met dure houten panelen en luxueuze meubels. Er waren drie liften aangebracht om de rijkste passagiers tussen de dekken heen en weer te vervoeren. De Titanic bood als tweede stoomschip (het eerste was haar zusterschip Olympic) ook zulke faciliteiten aan tweedeklas passagiers.
De Titanic bezat 20 reddingsboten, waarmee in totaal 1178 personen vervoerd konden worden. Hoewel dit niet genoeg zou zijn voor alle passagiers, had het schip al meer reddingsboten dan wettelijk was verplicht, aangezien het aantal nog berekend werd aan de hand van het gewicht van het moederschip, in plaats van het aantal opvarenden.
Bron: Wikipedia

 Geschiedenis Schepen School en Leren Tieners en volwassenen 

RMSTitanic

De passagiers

Los van de kade

Uitzwaaien

De officeren, kapitein Edwrad J. Smith

De titanic vertrekt voor haar eerste reis

De loods gaat van boord

Het luxe leven aan boord

Dansen na het diner

Gesprek met de kapitein

Eerste klasse

Wandelen op het zonnedek

Derde klasse

Bij de ketels

Op het zonnedek

Titanic vaart op een ijsberg

Allemaal in de sloepen

Paniek

Wachten op een plek

In de sloepen

De radiotelegrafist zendt SOS

De machinekamer loopt vol

Springen!

Wegroeien van het wrak

De Titanic zinkt

Carpathia, het reddings schip

Op zoek naar overlevenden

Tweede stuurman Lightoller, overlevende

Margaret Tobin Brown, overlevende

Het wrak is gevonden

Kijk ook eens bij

Op Kids-n-Fun staan heel veel leuke dingen om te doen. Kijk hier ook eens, misschien vind je dat ook leuk.