Kleurplaten    superman kleurplaten

51 superman
Kleurplaten

Hoe leuk vind je deze kleurplaten?

Kleurplaten van de antiheld Clark Kent die kan veranderen in Superman!
Het verhaal: Een baby Kal-El met een ruimteschip naar de Aarde verstuurd door Jor-El, zijn vader, seconden voordat Krypton explodeerde. Hij geeft zijn zoon ook een groen kristal mee. Het schip doet er drie jaar over om de Aarde te bereiken. Eenmaal op Aarde wordt de jonge Kal-El gevonden door Jonathan & Martha Kent, een echtpaar uit het plattelandsdorpje Smallville. Ze adopteren hem als hun zoon, en noemen hem Clark Kent.
In de jaren erop blijkt dat Clark over bovenmenselijke gaven beschikt. Zo is hij abnormaal sterk en kan veel sneller rennen dan een normaal mens. Hij houd deze krachten verborgen voor anderen. Nadat Jonathan sterft aan een hartaanval vind Clark in de schuur van zijn ouderlijk huis het groene kristal. Het kristal maakt een geluid dat alleen hij kan horen, en hij beseft dat het tijd is zijn lotsbestemming te ontdekken. Het kristal leidt Clark naar de noordpool, waar het uit het noordpoolijs een groot fort doet ontstaan. In dit fort krijgt Clark van een hologramversie van Jor-El te horen waarom hij naar de Aarde is gestuurd.
12 jaar lang traint Clark in dit fort om zijn krachten optimaal te leren beheersen. Dan komt hij tevoorschijn gekleed in een rood/blauw kostuum met het symbool van zijn Kryptonfamilie op zijn borst. De nu volwassen Clark gaat naar de stad Metropolis, waar hij werk vind als journalist bij de “Daily Planet”. Daar werkt hij samen met journalist Lois Lane, met wie hij een romantische relatie onderhoudt. Hij begint zijn krachten gebruiken om de mensheid te helpen. Zo red hij Lois Lane van een neerstortende helikopter en verricht talloze andere heldendaden. Lois, die niets moet hebben van Clark, is zwaar onder de indruk van diens alter-ego. Ze schrijft meteen een artikel over hem waarin ze hem een passende naam geeft: Superman.
  Films, Jongens, Superhelden, Boeken en stripverhalen
  Kijk ook eens bij kleurplaten van: Ant man, Batman