recepten    recepten overzicht    vegetarische gerechten recepten    hartige pannekoeken recept

Recept Hartige pannekoeken kids-n-fun.nl

Lekker hartige variatie pannenkoeken, zo leer je de kinderen ook eens wat anders eten. Dit is een vegetarisch recept, kan geen kwaad, een vleesloos dagje…

Lekker met een pittige salade voor de volwassenen.

Dit recept

  • 4 personen
  • -
  • 30 minuten
  • 3/5

Ingrediënten

  • 2 ui(en)
  • 200 gram bloem
  • zout
  • 2 eieren
  • halve liter melk
  • 100 gram kaas, geraspt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  2. Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Breek de eieren erboven. Roer de helft van de melk erdoor. Voeg al roerend de rest van de melk toe en blijf roeren tot het een glad beslag is.
  3. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de uien al omscheppend goudbruin. Schep de ui ringen op een bord.
  4. Verhit een klontje boter in dezelfde pan en laat een achtste deel van het beslag over de panbodem uitvloeien. Bak het tot de bovenkant bijna droog is.
  5. Keer de pannenkoek en bak de onderkant goudbruin. Verdeel er wat ui ringen en geraspte kaas over en klap de pannenkoek dubbel.
  6. Bak hem nog ca. 1 minuut tot de kaas gesmolten is.
  7. Laat de pannenkoek op een bord glijden en strooi het bieslook erover. Bak zo nog 7 pannenkoeken.
Ingrediënten

  • 2 ui(en)
  • 200 gram bloem
  • zout
  • 2 eieren
  • halve liter melk
  • 100 gram kaas, geraspt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
Bereiden
  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  2. Doe de bloem met een snufje zout in een kom. Breek de eieren erboven. Roer de helft van de melk erdoor. Voeg al roerend de rest van de melk toe en blijf roeren tot het een glad beslag is.
  3. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de uien al omscheppend goudbruin. Schep de ui ringen op een bord.
  4. Verhit een klontje boter in dezelfde pan en laat een achtste deel van het beslag over de panbodem uitvloeien. Bak het tot de bovenkant bijna droog is.
  5. Keer de pannenkoek en bak de onderkant goudbruin. Verdeel er wat ui ringen en geraspte kaas over en klap de pannenkoek dubbel.
  6. Bak hem nog ca. 1 minuut tot de kaas gesmolten is.
  7. Laat de pannenkoek op een bord glijden en strooi het bieslook erover. Bak zo nog 7 pannenkoeken.

Cadeau ideetjes

Boek

500 vegan gerechten


€ 9,99
Boek

Sla, easy salades


€ 15,00