Zelfgemaakte chocolademelk

Leuk? 
 4,0/4 stemmen

Na een stevige wandeling in het bos of op het strand is er niets lekkerder dan zelfgemaalte chocolademelk van, echte, pure chocolade.

 Basisrecepten Drankje Kinderfeestjes en traktaties Samen met kids Winter 

Dit moet je weten

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur wachten
kCal: 195
Recept van: allerhande

Ingrediënten

  • 100 gram chocolade, puur, 72% 
  • 25 gram boter, ongezouten
  • 1,5 liter melk, vol
  • 75 ml slagroom, vers 

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Schenk de warme slagroom over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.
  2. Vul 10 holtes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel. Laat dit mengsel (ook wel ganache genoemd) minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Zet de ijsblokjeshouder een paar seconden in heet water en stort de ganacheblokjes op een plank.
  4. Steek in elk blokje een tapasprikker.
  5. Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de melk over 10 mokken en zet in elke mok een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen in de melk.

Benodigdheden:

  • ijsblokjeshouder
  • 10 tapas prikkers

Tips:

  • Doe voor kinderen wat marshmallows in de chocolademelk.

www.kids-n-fun.nl