Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
15 minuten + 30 minuten wachten
kCal:
445
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 2-3 eetlepels olie
- 1 theelepel zwarte peper
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel chilipoeder, let op, scherp, naar smaak toevoegen
- 500 gram tilapiafilet
- 2 theelepels oregano
- 2 eetlepels limoensap
- 8 tortilla's
- 2 kropjes little gem
- 2 eetlepels gemalen piment
- tomatensalsa
Bereiding
- Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Roer chilipoeder, piment, peper, oregano en limoensap erdoor tot er smeuïge pasta ontstaat, verdun eventueel met 1 à 2 eetlepels water.
- Snij de vis in repen van ca. 1 cm en schep door de kruidenpasta. Laat de vis ca. 30 minuten staan.
- Verwarm de grillpan voor tot de pan gloeiend heet is. Verwarm de tortilla's volgens gebruiksaanwijzing. Was de kropjes sla, uitslaan in een schone theedoek en snijd in dunne reepjes.
- Bestrijk de grillpan met wat olie en rooster de repen vis in ca. 4 minuten bruin en net gaar, keer halverwege. Bestrijk de tortilla's met de tomatensalsa, verdeel de sla erover, leg de geroosterde visrepen erop en vouw de tortilla's dubbel.
Variant met tacoschelpen: Vul de tacoschelpen met sla, vis en schep wat tomatensalsa erover.
- Leg op vier borden elk 2 tortilla's of taco's. Geef de rest van de tomatensalsa erbij. Serveer met avocadosalade.
www.kids-n-fun.nl