Rucolastamppot met oude kaas

Leuk? 
 3,5/2 stemmen

Voor de afwisseling eens een heel andere stamppot, met rucola, kaas en knoflook. Echt het proberen waard!

 Hoofdgerecht Stamppot Vegetarisch 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
kCal: 600
Recept van: Allerhande

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 kilo kruimige aardappelen 
  • 150 ml melk
  • 250 gram oude kaas 
  • nootmuskaat, naar smaak 
  • 150 gram rucola 

Bereiding

  1. Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laag van 4 cm water met 1/2 tl zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en kook ze met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
  2. Verwarm 150 ml melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg 25 g boter toe.
  3. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  4. Meng 2 zakken rucolasla (à 75 g) in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel 250 g oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot.

De knoflookvariant:

Verwarm 3 el olijfolie met 10 ongepelde, gehalveerde tenen knoflook in een steelpan en laat de knoflook zacht worden en licht kleuren. Schep de knoflook op een bordje. Haal de schil van de knoflook en schep de gepofte tenen door de stamppot. Serveer de stamppot in warme diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.


www.kids-n-fun.nl


10,00
new cache