Dit moet je weten
Aantal personen:
8 stuks
Bereidingstijd:
15 minuten + 30 minuten oven
kCal:
Recept van:
Oma
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 300 gram poedersuiker
- boter, om in te vetten
- 200 gram boter, zacht
- 200 gram bloem
- 2 eetlepels bietensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175C.
- Vet de bakvormpjes goed in met boter, vooral de opstaande randjes.
- Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor.
- Voeg de bloem toe en spatel goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
- Voor de glazuur:
- Meng de bietensap met de poedersuiker. Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen.
- Besmeer de bovenkant in met het glazuur.
- Je kan ook een vork in de onderkant van de cakes steken en de cakejes in de glazuur dopen.
Benodigdheden:
- 8 bakvormpjes van 8-10 cm doorsnede.
Tips:
- Je kan ook andere kleurstoffen gebruiken, als limonade of eetbaatbare kleurstof. Bietensap is wel zo natuurlijk.
www.kids-n-fun.nl