Dit moet je weten
Aantal personen:
2 personen
Bereidingstijd:
20 minuten + 30 minuten wachten
kCal:
Recept van:
Chinese chef
Ingrediënten
- suiker
- 3 dl olie
- halve ui(en)
- halve teen knoflook
- plakje verse gember
- sojasaus
- halve rode paprika
- halve winterwortel
- 1 dl pale medium dry sherry
- maizena, voor bindpapje: 1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water
- halve dl kippenbouillon
- 250 gram rosbief, aan één stuk
- 3 eetlepels oestersaus
Bereiding
- Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes.
- Hak de gember en de knoflook fijn.
- Maak een marinade van 2 theelpels maizena, 1 theelepel sojasaus, gember, knoflook en een eetlepel water. Laat het vlees hierin 30 minuten staan.
- Meng voor het sausje 1 dl sherry, 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, halve dl bouillon en een halve eetlepel suiker.
- Snijd de ui, wortel en paprika in dunne reepjes.
- Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees al roerend dicht en haal het er uit met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Giet de olie uit de pan en bewaar het voor later gebruik.
- Verhit op hoog vuur 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui en wortel 1 minuut, voeg de parika toe en roerbak nog een minuut. Voeg tot slot het vlees em het sausje toe en roer tot de saus kookt.
- Bind indien nodig met het bindpapje tot de saus licht gebonden is.
www.kids-n-fun.nl