Dit moet je weten
Aantal personen:
10 personen
Bereidingstijd:
25 minuten
kCal:
Recept van:
?
Ingrediënten
- zout
- peper
- 2 kleine sjalot(ten)
- 3 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels fingesneden koriander
- 2 dl droge, witte wijn
- 1,5 liter kruidenbouillon, van tablet
- 1 dl kokosmelk
- 500 gram groene asperges
- 250 gram doperwten, kan uit diepvries
- 600 gram risottorijst
- 2 blaadjes djeroek poeroet
Bereiding
- Snipper de sjalotten.
Snijd de asperges in schuine stukjes van ± 3 cm en houd de kopjes apart.
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de sjalotjes, de aspergestengels en de djeroek poeroetblaadjes al omscheppend ± 3 minuten mee.
Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend ± 2 minuten mee tot de rijst gaat glanzen.
- Voeg de wijn toe en laat deze verdampen.
Voeg deel voor deel de kruidenbouillon toe en kook de risotto gaar.
- Kook de aspergekopjes en de doperwten de laatste 5 minuten mee.
- Roer de kokosmelk en de koriander door de risotto en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Serveer de risotto in diepe borden of schaaltjes.
www.kids-n-fun.nl