Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
25 minuten
kCal:
710
Recept van:
allerhande
Ingrediënten
- 1 krop andijvie, in repen
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1-2 teen knoflook, fijngesneden, naar smaak
- 50 gram ongezouten pinda's
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 275 gram meergranen rijst
Bereiding
- Doe de kipfilet in een kom. Schenk er 3 el ketjap bij, schep om en laat afgedekt in de koelkast 15 min. marineren.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de kip aan de satéprikkers
- Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de andijvie, kokosmelk en de rest van de ketjap toe en laat 8 min. smoren.
- Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de kipspiesen in 6 min. rondom gaar.
- Verdeel de rijst, spiesen en het andijviemengsel over 4 diepe borden en bestrooi met de pinda's.
Tips:
- Leg de satéprikkers een kwartiertje in water.
www.kids-n-fun.nl