Dit moet je weten
                                    Aantal personen:
                                    15
                                    Bereidingstijd:
                                    35 miniuten bereiden, 75 minuten wachten
                                    kCal:
                                    
                                    Recept van:
                                    Allerhande
                                
                                
                                    Ingrediënten
                                    - 200 gram suiker
 - 1  scharrelei(eren)
 - 400 ml melk, lauwwarm
 - 500 gram zelfrijzend bakmeel 
 - 50 gram gedroogde abrikozen, fijngesneden 
 - 150 gram rozijnen, eventueel geweekt 
 - 50 gram gedroogde vijgen, fijngesneden 
 
                                 
                             
                            
                                
                                    Bereiding
                                    
- Verwarm de oven voor op 175 °C. 
 
- Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen en suiker met zout naar smaak om.
 
- Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeelmengsel. 
 
- Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat.
 
- Doe het deeg in de ingevette cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar.
 
-  Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is. 
 
- Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.
 
                                    
	
                                        Benodigdheden:
                                        - Cakevorm van ongeveer 1,5 liter
 
                                    
 
                                    
                                    
    
        www.kids-n-fun.nl