Mexicaanse taco's

Leuk? 
 3,5/8 stemmen

Een favoriet bij ons in het gezin. Heerlijke krokante taco's, kruidige Mexicaanse specerijen, zoetzuur van de limoen en de zwarte bonen geven het iets bijzonders. Hoop ingrediënten, weinig werk, fantastische smaken. En lekker aan tafel zelf alles combineren

 Eenpansgerechten Hoofdgerecht Mexicaans 

Dit moet je weten

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
kCal:
Recept van:

Ingrediënten

  • 1 ui(en), rood 
  • paar takjes koriander, naar smaak 
  • 1 paprika, rood 
  • 1 klein blikje tomatenpuree 
  • 125 gram zure room 
  • 1 klein blikje zwarte boontjes 
  • 2 limoen 
  • 500 gram rundergehakt 
  • 1 klein blikje mais 
  • 150 gram cheddar, gerapst. of andere kaas naar keuze 
  • 12 tacoschelpen
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 200 gram guacamole

Bereiding

  1. Hak de knoflook heel fijn.
  2. Snipper de rode ui.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  4. Bak de rode ui met een beetje olie in een warme hapjespan. Voeg vlak daarna de knoflook toe (mag niet verbranden, want wordt dan erg bitter). Fruit op een rustig vuur tot de ui glazig is.
  5. Voeg de kruiden toe, bak mee tot het heerlijk geurt. Voeg het gehakt toe en bak tot het rul is.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  7. Voeg de paprika, mais en zwarte bonen toe en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
  8. Verwarm de taco's in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.

Serveer het vlees, de tacoschelpen, samen met de gehakte koriander, guacamole, zure room, partjes limoen en kaas (cheddar, of andere geraspte kaas), samen op een mooi grote plank oid. Iedereen kan nu zelf z'n schelp vullen naar eigen smaak.


www.kids-n-fun.nl


6,49
13,75
4,65
new cache