Dit moet je weten
Aantal personen:
8 flinke, 12 kleine punten
Bereidingstijd:
20 minuten + 30 minuten oven + 4 uur wachten
kCal:
Recept van:
Kokkies
Ingrediënten
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gram suiker
- 250 gram suiker
- 2 eieren, middelgroot
- 100 gram boter, op kamer temperatuur
- 10 gram boter, om springvorm in te smeren
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 2 tot 3 eetlepels water, koud
- 125 ml slagroom
- 1 citroen, voor rasp en 2 eetlepels sap
- 750 gram kwark
- 8 blaadjes gelatine
Bereiding
- Verwarm de oven op 150 graden C.
- Vet een spring vorm van 24 cm doorsnede in met boter
- Kneed een deeg van de bloem, boter, suiker, eieren, water en zout
- Zet het 30 minuten in de koelkast
- Druk het deeg in de bodem van de springvorm en bak in 30 minuten gaar
- Laat goed afkoelen (anders gaat het mis met de vulling)
De vulling
- Boen de citroen goed schoon en rasp de schil eraf (alleen het geel!)
- Week de blaadjes gelatine in koud water, ongeveer 10 minuten
- Zet een steelpannetje op en verwarm 3 eetlepel slagroom heel voorzichtig (niet laten koken) en
- Knijp de gelatine blaadjes uit en laat oplossen in de slagroom
- Klop de kwark, suiker, vanillesuiker, rest van de slagroom, citroenrasp, 2 eetlepels citroensap luchtig met een mixer of garde
- Doe de slagroom met de gelatine bij de vulling en klop het door de luchtige vulling
- Schenk over de bodem en laat 4 uur opstijven in de koelkast
Tips:
- Voor de variatie kan je door de vulling een klein blikje uitgelekte mandarijnen doen
- of een gepureerde banaan
- of een klein bakje gepureerde frambozen, bramen of bosbessen
- Versier de taart met taart decoratie snoepjes
www.kids-n-fun.nl