Dit moet je weten
                                    Aantal personen:
                                    4 personen
                                    Bereidingstijd:
                                    25 minuten
                                    kCal:
                                    
                                    Recept van:
                                    Ramon Beuk
                                
                                
                                    Ingrediënten
                                    - 500 gram kipfilet 
- 1 dl ketjap manis
- 1 kg aardappelen 
- 1,5  ui(en) 
- 100 gram ontbijtspek 
- 3 teentjes knoflook 
- 2 dl kippenbouillon 
- halve  rode peper 
- 200 gram doperwten 
 
                             
                            
                                
                                    Bereiding
                                    
- Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Meng ze met een gesnipperde ui, 2 teentjes fijngesneden knoflook, gehakte peper, ketjap en bouillon en breng het geheel aan de kook. 
- Laat het met een deksel op de pan op laag vuur 20 minuten garen. 
- Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het aan beide zijden. 
- Verhit ondertussen een pan met een beetje olie. Fruit de overige gesnipperde ui met de overige fijngehakte knoflook. Voeg het in stukjes gesneden spek en de doperwtjes toe. Bak het geheel nog 2 minuten. 
- Verdeel de ketjap-aardappels over de borden. Leg er een in plakken gesneden kipfiletje op en verdeel de erwtjes erover. 
    
        www.kids-n-fun.nl