Dit moet je weten
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
2,5 uur
kCal:
Recept van:
Herman den Blijker
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 2 ui(en), in grove stukken
- 1 bos platte peterselie
- 6 teentjes knoflook, gehalveerd
- olijfolie
- 500 ml rode wijn
- 1 grote winterwortel, in grove stukken
- 100 ml bouillon, kalsfond
- 6 takjes tijm
- 1 venkelknollen, in schijven
- 2 banaansjalotten, in stukken (middelgroot)
- 500 gram klapstuk
Bereiding
- Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de stukken ui, wortel, sjalot en de schijven venkelknol. De groenten mogen een beetje kleuren.
- Doe het klapstuk met de groenten, de rode wijn, de peterselie, tijm en kalfsfond in een diepe pan.
- Voeg de knoflook en de aardappelen toe. Schenk er zoveel water bij totdat de ingrediënten net onder staan.
- Zet het deksel op de pan en laat de groenten en het vlees op een zeer laag vuur 2 uur trekken. Controleer of het vlees gaar maar niet droog is. Haal de hutspot van het vuur en laat hem afkoelen.
- Breng de hutspot eventueel op smaak met wat kalfsfond en in ieder geval met zout en vers gemalen peper.
www.kids-n-fun.nl