Dit moet je weten
Aantal personen:
6 personen
Bereidingstijd:
20 minuten + 40 minuten oven
kCal:
395
Recept van:
Super de Boer
Ingrediënten
- 3 scharrelei(eren)
- zout
- 3 sjalot(ten)
- 75 gram geraspte kaas
- 200 ml slagroom
- 250 gram roosjes broccoli
- 50 gram walnoten
- 250 gram roosjes bloemkool
- cayennepeper, naar smaak
- 6 plakjes kant en klaar deeg, voor hartige taart
Bereiding
- Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht 200 °C).
- Kook de roosjes in kokend water ca. 4 min. halfgaar en spoel ze koud. Snipper de sjalotjes. Hak de walnoten grof.
- Bekleed een ingevette springvorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli, bloemkool, sjalot en kaas erover.
- Klop de eieren los met de slankroom en breng op smaak met zout en cayennepeper. Schenk het mengsel over de taartvulling.
- Laat de taart midden in de oven in ca. 40 min. gaar worden.
Tips:
- Dek hem af met aluminiumfolie als hij te bruin dreigt te worden
- serveer met een groene salade en tomaat
www.kids-n-fun.nl