6 Kleurplaten van Raveleijn

Leuk? 
 3,7/46 stemmen

Kleurplaten van Raveleijn.

Raveleijn is een boek, een attractie in de efteling én een televisieserie! Het boek is van Paul van Loon en was het eerst, de rest is op het boek gebaseerd.

Het avontuur begint als de ouders van Thomas, Maurits, de tweeling Emma en Lisa en hun kleine broertje Joost als verrassing de kinderen een dagje mee naar Ravenhorst nemen. Het blijkt niet zomaar een dagje uit want de reis krijgt voor de kinderen een totaal andere wending. Hun ouders hebben namelijk al lang besloten de oude herberg, die in het bos van Ravenhorst staat, te kopen om daar een wijngaard te gaan beginnen. De kinderen willen helemaal niet verhuizen en denken dat het om een vakantiehuis gaat maar komen al snel bedrogen uit: het is definitief.

In Ravenhorst bevindt zich een oude, ongebruikte stadspoort waarin de zin "Raveleijn, waar raven ruiters zullen zijn" staat gebeiteld. Als de kinderen op een dag door raven verleid worden om door de poort te gaan gebeurt er iets magisch. De kinderen veranderen in volwassen ruiters en de raven worden zwarte paarden en komen terecht in het graafschap Raveleijn, dat met harde hand wordt onderdrukt door graaf Olaf Grafhart.

Een aantal bewoners van het graafschap, die de stad hebben verlaten, leven verstopt in de bossen van Raveleijn. Deze bannelingen vormen samen de Orde van de Raven, onder leiding van Samuel, de oud raadsheer van Olaf Grafhart. Om de opstandelingen te verslaan laat de graaf door de burgers Graffers bouwen: mechanische, monsterlijke wezens met stalen kaken die hem moeten helpen de macht in handen te houden. Wanneer de kinderen stuiten op de Orde van de Raven horen ze over een mysterieuze voorspelling, dat vijf ruiters de bevolking van Raveleijn zullen komen redden.

Het zijn de vijf kinderen die de uitverkorenen zijn om de bevolking van de onderdrukking te redden en dit te doen met ieders speciale kracht gebaseerd op de elementen water, vuur, aarde, metaal en hout. Nadat ze de fijne kneepjes van de orde hebben geleerd om zich te verdedigen, trekken de ruiters naar de stad Raveleijn. Wanneer ze oog in oog met de graaf en zijn Graffers komen te staan om met hem af te rekenen blijkt hij nog een verrassing achter de hand te hebben.

 Boeken en stripverhalen Fantasie Pretparken Televisie 

draconicon

emma

gaffer

raveleijn draconicon

raveleijn thomas

thomas

cache 429

Kijk ook eens bij

Op Kids-n-Fun staan heel veel leuke dingen om te doen. Kijk hier ook eens, misschien vind je dat ook leuk.