14 Kleurplaten van Narnia (De kronieken van Narnia)

Leuk? 
 4,2/33 stemmen

Kleurplaten van de film De kronieken van Narnia. Deze film heet officieel:  De kronieken van Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast. Het verhaal gaat over de kinderen Pevensie, Peter, Susan, Edmund en Lucy.

Vier kinderen, Peter, Susan, Edmund en Lucy, worden in 1940 geevacueerd uit Londen omdat het daar door de Tweede Wereldoorlog te gevaarlijk voor ze is. Ze worden gehuisvest in het grote huis van een vriendelijke professor, die daar alleen woont, met zijn personeel. Terwijl de kinderen het huis verkennen, komen ze in een kamer waarin alleen een grote kleerkast staat. Lucy kruipt uit speelsheid in de kast en ontdekt dat de kast geen achterwand heeft. Ze komt in een sprookjesland waar het winter is. Er staat een eenzame lantaarnpaal. Iets verderop ontmoet Lucy een faun. De faun heet Tumnus en hij nodigt Lucy uit in zijn huisje. Tumnus legt uit dat deze wereld Narnia heet en dat het betoverd is door Jadis, de Witte Heks, waardoor het er altijd winter is maar nooit Kerstmis wordt. Er is een profetie dat er ooit een einde aan haar heerschappij zal komen als vier kinderen (twee zoons van Adam en twee dochters van Eva) in Narnia komen, en daarom wil de Witte Heks dat alle kinderen aan haar worden uitgeleverd. De faun beseft welk gevaar Lucy loopt en brengt haar veilig terug naar de kleerkast. Lucy vertelt haar verhaal aan haar zus en haar broers, maar die geloven haar niet. Volgens hen is Lucy maar eventjes weggeweest. Als ze de kast inspecteren, blijkt de kast een massieve achterwand te hebben.
Het verhaal gaat natuurliijk verder, maar dan moet je de film eens kijken of het boek lezen. In ieder geval prachtige kleurplaten.

 Boeken en stripverhalen Disney Fantasie Films 

Edmund

King Aslan

Lantaarn

Lucy

Lucy faun Tumnus

Narnia

Narnia 2

Narnia 3

Ontsnapping bij de waterval

Peter

Peter Lucy Susan

Santa

Susan

Veldslag

cache 429

Kijk ook eens bij

Op Kids-n-Fun staan heel veel leuke dingen om te doen. Kijk hier ook eens, misschien vind je dat ook leuk.