Pompoen uithollen

door: Paul

maandag 12 oktober 2020 19:11:51

Het is weer bijna Halloween en wat is er nu leuker om een pompoen uit te hollen en die met een lichtje buiten te zetten. We helpen je met een aantal tips op Kids-n-Fun

Een pompen uithollen, hoe doe je dat nou?

Begin met een afdrukbaar Halloween-patroon

Een patroon is een gemakkelijke manier voor beginners of jongere kinderen om met pompoensnijden te beginnen. Als u weet wat u gaat snijden, kunt u ook de juiste vorm voor uw pompoen kiezen. Een grotere, dunnere pompoen zou bijvoorbeeld beter kunnen werken voor een vorm als een spookhuis of kat, terwijl een kortere, rondere pompoen goed zou werken voor een gezicht.

Heb je ideeën voor pompoensnijden nodig? Download deze gratis pompoensnijsjablonen om af te drukken en toe te passen op uw eigen meesterwerken van de jack-o-lantarn!

Kies de perfecte carving pompoen

Pak niet zomaar een oude pompoen uit de supermarkt. Je pompoen gaat langer mee en is gemakkelijker te snijden als je deze tips volgt:

  • Kies er een met een sterke, stevige steel. Een pompoen haalt zijn voedingsstoffen uit de stengel, waardoor de levensduur na het snijden wordt verlengd.
  • Sla pompoenen over die zachte of gekneusde plekken hebben, die aangeven dat ze al aan het bederven zijn.
  • Als je van plan bent om ingewikkelde details uit te snijden, zoek dan een pompoen die licht van kleur en gewicht is - dit duidt op een dunnere korst, die gemakkelijker te snijden is.

Snijd als een professional

Hier is een tip van de pro's die je waarschijnlijk nog niet hebt geprobeerd:
Snij een gat in de achterkant of onderkant van de pompoen om de zaden en ingewanden eruit te scheppen in plaats van de bovenkant af te snijden en de steel als handvat te gebruiken. Onthoud dat de stengel voedingsstoffen aan de pompoen levert en ervoor zorgt dat hij langer meegaat.

Laat je pompoen stralen met creatieve verlichting

Sla dit jaar de theelichtkaarsen over en verlicht uw kunstwerken met helderdere, creatievere verlichting.

  • Gebruik LED-lampjes op batterijen. Ze zijn helderder en gaan langer mee dan kaarsen, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze veiliger zijn.
  • Experimenteer met verschillende gekleurde lichten voor verschillende effecten; groene, paarse of veelkleurige lichten werken bijzonder goed voor jack-o-lanterns.
  • Zet een rood fietslicht op "flits" -modus en plaats het in je pompoen voor een griezelig stroboscoopeffect.
  • Je kunt ook speciale effectlichten kopen die knipperen of van kleur veranderen in feestwinkels.

Laat je pompoen er geweldig uitzien (en ruiken)

Slechts een paar eenvoudige stappen kunnen de levensduur van uw pompoen verlengen:

  • Als je pompoen niet wordt tentoongesteld, wikkel hem dan stevig in plasticfolie om hem vers te houden.
  • Als je pompoen begint te verwelken, laat hem dan een paar uur weken in een gootsteen vol ijswater met een dop bleekmiddel. Dit zal het steviger maken en ook schimmel op afstand houden.
  • Als je je pompoen binnenshuis laat zien, bestrooi dan de binnenkant met nootmuskaat, kruidnagel en kaneel om een heerlijke, volledig natuurlijke luchtverfrisser te creëren.Kijk ook eens bij

Op Kids-n-Fun staan heel veel leuke dingen om te doen. Kijk hier ook eens, misschien vind je dat ook leuk.