recepten    recepten overzicht    samen met de kinderen maken recepten    potlood brownies recept

Recept Potlood brownies kids-n-fun.nl

Hele leuke en ook lekkere verrassing voor in de lunchbox voor naar school of als tussendoortje bij thuiskomst. Misschien niet het allergezondste tussendoortje maar af en toe moet het kunnen, want het is wel heel feestelijk.

Dit recept

  • 8 stuks
  • -
  • 30 minuten + half uur afkoelen
  • boodschappen
  • 5/5

Ingrediënten

  • 150 gram boter, in blokjes
  • 200 gram chocolade, puur, fijn gehakt
  • 3 eieren
  • 125 gram basterdsuiker, donkerbruin
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 45 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram chocolade, wit, fijngehakt
  • 1 bakje sprinkels , gebaksdecoratie

Bereiding

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Smelt de boter op een lage stand in een steelpannetje. Haal dit pannetje vervolgens van de warmtebron, roer de pure chocolade erdoor en laat rustig smelten.
  3. Klop de eieren, basterd- en vanillesuiker met een mespuntje zout circa 5 minuten met een mixer. Schenk de gesmolten chocolade al mixend bij het eiermengsel.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng tot een egaal beslag.
  5. Giet het beslag in de bakvorm, bak in circa 20 minuten gaar in de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  6. Haal de brownies uit de bakvorm en snijd er met een scherp mes potloodvormen uit.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de potloodbrownies met de witte chocolade, maar laat onder de punt een gedeelte vrij.
  8. Bestrooi daarna het rechthoekige gedeelte met de sprinkels.

Tips

  • Heb je reepjes brownie over? Combineer ze met roomijs of vanilleyoghurt voor een heerlijk toetje.

Benodigdheden

rechthoekige bakvorm (ingevet), bakpapier

Ingrediënten

  • 150 gram boter, in blokjes
  • 200 gram chocolade, puur, fijn gehakt
  • 3 eieren
  • 125 gram basterdsuiker, donkerbruin
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 45 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram chocolade, wit, fijngehakt
  • 1 bakje sprinkels , gebaksdecoratie
Benodigheden

  • rechthoekige bakvorm (ingevet)

  • bakpapier

Bereiden
  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Smelt de boter op een lage stand in een steelpannetje. Haal dit pannetje vervolgens van de warmtebron, roer de pure chocolade erdoor en laat rustig smelten.
  3. Klop de eieren, basterd- en vanillesuiker met een mespuntje zout circa 5 minuten met een mixer. Schenk de gesmolten chocolade al mixend bij het eiermengsel.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng tot een egaal beslag.
  5. Giet het beslag in de bakvorm, bak in circa 20 minuten gaar in de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  6. Haal de brownies uit de bakvorm en snijd er met een scherp mes potloodvormen uit.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de potloodbrownies met de witte chocolade, maar laat onder de punt een gedeelte vrij.
  8. Bestrooi daarna het rechthoekige gedeelte met de sprinkels.
Tips
  • Heb je reepjes brownie over? Combineer ze met roomijs of vanilleyoghurt voor een heerlijk toetje.