recepten    recepten overzicht    samen met de kinderen maken recepten    appelboterkoek recept

Recept Appelboterkoek kids-n-fun.nl

Heerlijke boterkoek, met een lekker frisse smaak door de appels. We hebben de taart gemaakt met appels uit eigen tuin. Eerlijk en lekker.

Dit recept

  • 10 personen
  • 340 kCal
  • 25 minuten + 40 minuten oventijd
  • allerhande
  • 5/5

Ingrediënten

  • 220 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram rietsuiker
  • 2 eieren, middelgroot
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 100 ml melk
  • 3 appels, friszoet

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.
  2. Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
  3. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ? van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.
  4. Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.

Tips

  • Voeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.

Benodigdheden

Quicvorm (28cm), Bakkwast, mixer

Ingrediënten

  • 220 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram rietsuiker
  • 2 eieren, middelgroot
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 100 ml melk
  • 3 appels, friszoet
Benodigheden

  • Quicvorm (28cm)

  • Bakkwast
  • mixer

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de vorm met behulp van een bakkwast goed in met 20 g zachte roomboter.
  2. Mix 200 g boter met 100 g suiker. Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Spatel dit door het boter-suikermengsel. Voeg de melk toe en roer tot een glad beslag.
  3. Was de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes en meng ze met 50 g suiker en de kaneel. Meng ? van de appelschijfjes door het beslag. Schep het appelbeslag in de vorm. Leg de rest van de appelschijfjes in een cirkel op het beslag en duw ze er een beetje in.
  4. Bak de appelboterkoek in ca. 35-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de koek te donker wordt. Laat afkoelen en serveer.
Tips
  • Voeg voor extra smaak 1 tl geraspte citroenschil en/of 1 tl vanille-essence aan het deeg toe.

Cadeau ideetjes

Boek

Kinderen En Muziek


€ 10,99
Boek

Knutsel-De-Frutsel


€ 7,00
Boek

Knutsel-De-Frutsel


€ 8,80