recepten    recepten overzicht    recept recepten    speculaaskoekjes recept

Recept Speculaaskoekjes kids-n-fun.nl

Zelf speculaasjes bakken in de vormpjes die je leuk vindt. En de keuken ruikt fantastisch tijdens het bakken.

Dit recept

  • -
  • 15 minuten + 20 minuten
  • 5/5

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram basterdsuiker, donker
  • 1 mespuntje zout
  • 80 gram boter
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Bereiding

  1. Zeef in een kom de speculaaskruiden, het bakmeel en de bruine suiker.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe.
  3. Kneed alles tot een gelijkmatige bal, wikkel deze in plastic folie en laat deze 1 dag rusten in de koelkast.
  4. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol met de deegroller het deeg uit tot een dunne plak en steek de koekjes met de vormpjes uit. Eventueel kun je de koekjes versieren met amandelschaafsel (ogen, neus, mond etc.)
  5. Bak de speculaasjes op een beboterde bakplaat in een oven van ca. 175 graden C. Na 20 minuten zijn de speculaasjes bruin en gaar. Goed af laten koelen.

Benodigdheden

Vormpjes

  • -
  • 15 minuten + 20 minuten
  • Bakken
Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram basterdsuiker, donker
  • 1 mespuntje zout
  • 80 gram boter
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
Benodigheden

  • Vormpjes

Bereiden
  1. Zeef in een kom de speculaaskruiden, het bakmeel en de bruine suiker.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe.
  3. Kneed alles tot een gelijkmatige bal, wikkel deze in plastic folie en laat deze 1 dag rusten in de koelkast.
  4. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol met de deegroller het deeg uit tot een dunne plak en steek de koekjes met de vormpjes uit. Eventueel kun je de koekjes versieren met amandelschaafsel (ogen, neus, mond etc.)
  5. Bak de speculaasjes op een beboterde bakplaat in een oven van ca. 175 graden C. Na 20 minuten zijn de speculaasjes bruin en gaar. Goed af laten koelen.