recepten    recepten overzicht    recept recepten    kruidnootjes versieren recept

Recept Kruidnootjes versieren kids-n-fun.nl

Een echt leuk en makkelijk recept voor de donkere dagen richting Sinterklaas.
Kinderen kunnen lekker veel zelf doen en het resultaat is een heerlijke schaal met vrolijke kruidnootjes.
Dit recept is goed voor wel 100 nootjes!

Dit recept

  • minimaal 100 stuks
  • -
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten wachten
  • allerhande
  • 5/5

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram basterdsuiker, donker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel kardemom, gemalen
  • 1 eetlepel sinasappelrasp
  • 60 gram boter, koud, in stukjes
  • 100 gram chocolade, puur
  • 1 flesje , gekleurde balletjes, bakproduct

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kardemom en sinaasappelschil. Meng de boter erdoor en kneed alles met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
  3. Vorm het deeg tot kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Bewaar ze tot gebruik in een afgesloten koektrommel.
  5. Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron (als niet alles gesmolten is, laat het even staan, het smelt vanzelf verder).
  6. Serveer de kruidnootjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratiesnoep en dip ze hierin met de bolle kant.

Tips

  • Als je niet al teveel geklieder wilt kun je natuurlijk het dippen en versieren in de keuken doen.
Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram basterdsuiker, donker
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel kardemom, gemalen
  • 1 eetlepel sinasappelrasp
  • 60 gram boter, koud, in stukjes
  • 100 gram chocolade, puur
  • 1 flesje , gekleurde balletjes, bakproduct
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kardemom en sinaasappelschil. Meng de boter erdoor en kneed alles met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
  3. Vorm het deeg tot kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Bewaar ze tot gebruik in een afgesloten koektrommel.
  5. Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron (als niet alles gesmolten is, laat het even staan, het smelt vanzelf verder).
  6. Serveer de kruidnootjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratiesnoep en dip ze hierin met de bolle kant.
Tips
  • Als je niet al teveel geklieder wilt kun je natuurlijk het dippen en versieren in de keuken doen.