recepten    recepten overzicht    nagerechten (toetjes) recepten    pannenkoektaart recept

Recept Pannenkoektaart kids-n-fun.nl

Heerlijke taart van pannenkoeken en een romige saus. Feestelijke afsluiting van een gezellig feestje of diner. Niet te vaak eten, want het is een calorieën bom.

Dit recept

  • 4-6 personen
  • 1145 kCal
  • 40 min + 30 min afkoelen
  • boodschappen
  • 5/5

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder, afgestreken
  • 300 ml melk
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 50 gram boter
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • halve sinaasappel, rasp en sap
  • 50 gram pecannoten, grof gehakt
  • 20 gram pecannoten, voor garnering
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels basterdsuiker, lichtbruin
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Bereiding

De pannenkoeken:

  1. Meng de bloem met het bakpoeder en klop de melk met een garde erdoor. Klop de eieren erdoor en laat het beslag 10 minuten rusten.
  2. Klop het beslag nogmaals door.
  3. Verhit steeds een klein stukje boter in de koekenpan en bak 8 dikke, goudbruine pannenkoekjes.
  4. Laat ze uitgespreid afkoelen.

De taart:

  1. Klop met een mixer de mascarpone met de vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp in een paar minuten goed smeui¨g. Klop dan de gehakte pecannoten erdoor.
  2. Verdeel over 7 pannenkoekjes en stapel ze op een schaal op elkaar. Dek af met de laatste pannenkoek en laat de stapel losjes afgedekt met vershoudfolie in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  3. Verwarm voor de saus de boter met de suiker op een lage stand tot deze is gesmolten en roer dan de gecondenseerde melk erdoor. Laat op een lage stand zachtjes pruttelen tot de saus iets begint in te dikken.
  4. Giet de warme karamelsaus over de pannenkoektaart en bestrooi met de rest van de pecannoten.

Benodigdheden

Kleine koekenpan (20cm), vershoudfolie

  • 4-6 personen
  • 1145 kCal
  • 40 min + 30 min afkoelen
  • boodschappen
  • Nagerechten
Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder, afgestreken
  • 300 ml melk
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 50 gram boter
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • halve sinaasappel, rasp en sap
  • 50 gram pecannoten, grof gehakt
  • 20 gram pecannoten, voor garnering
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels basterdsuiker, lichtbruin
  • 1 blikje gecondenseerde melk
Benodigheden

  • Kleine koekenpan (20cm)

  • vershoudfolie

Bereiden

De pannenkoeken:

  1. Meng de bloem met het bakpoeder en klop de melk met een garde erdoor. Klop de eieren erdoor en laat het beslag 10 minuten rusten.
  2. Klop het beslag nogmaals door.
  3. Verhit steeds een klein stukje boter in de koekenpan en bak 8 dikke, goudbruine pannenkoekjes.
  4. Laat ze uitgespreid afkoelen.

De taart:

  1. Klop met een mixer de mascarpone met de vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp in een paar minuten goed smeui¨g. Klop dan de gehakte pecannoten erdoor.
  2. Verdeel over 7 pannenkoekjes en stapel ze op een schaal op elkaar. Dek af met de laatste pannenkoek en laat de stapel losjes afgedekt met vershoudfolie in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  3. Verwarm voor de saus de boter met de suiker op een lage stand tot deze is gesmolten en roer dan de gecondenseerde melk erdoor. Laat op een lage stand zachtjes pruttelen tot de saus iets begint in te dikken.
  4. Giet de warme karamelsaus over de pannenkoektaart en bestrooi met de rest van de pecannoten.