recepten    recepten overzicht    lunch gerechten (middageten) recepten    sau­cij­zen­brood­jes pompoen en kip recept

Recept Sau­cij­zen­brood­jes pompoen en kip kids-n-fun.nl

Heel eenvoudig recept, heerlijk voor tussendoor of bij de lunch.

Dit recept

  • 4 personen
  • 545 kCal
  • 15 minuten + 20 minuten baktijd
  • allerhande
  • 4/5

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • halve pompoen, flespompoen
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 scharrelei(eren)
  • 20 gram paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  2. Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng met het gehakt en met 1 ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht.
  4. Klop het overgebleven ei los en bestrijk hier met de bakkwast de saucijzenbroodjes mee.
  5. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Tips

  • Je kan het broodje met pittige kruiden naar keuze een extra bite geven, bijvoorbeeld, bijvoorbeeld met één theelepel garam masala

Benodigdheden

grove rasp, bakpapier, bakkwast
Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • halve pompoen, flespompoen
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 scharrelei(eren)
  • 20 gram paneermeel
Benodigheden

  • grove rasp
  • bakpapier
  • bakkwast
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  2. Snijd de schil van de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Meng met het gehakt en met 1 ei. Voeg het paneermeel toe en kneed goed. Verdeel het gehakt in 8 porties en maak er rolletjes van.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de rolletjes op de plakjes bladerdeeg, op 1/3 cm van de rand. Vouw het deeg over het gehakt en druk de randen met behulp van een vork rondom goed dicht.
  4. Klop het overgebleven ei los en bestrijk hier met de bakkwast de saucijzenbroodjes mee.
  5. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Tips
  • Je kan het broodje met pittige kruiden naar keuze een extra bite geven, bijvoorbeeld, bijvoorbeeld met één theelepel garam masala