recepten    recepten overzicht    lunch gerechten (middageten) recepten    ont­bijt­qui­ches van brood en ei recept

Recept Ont­bijt­qui­ches van brood en ei kids-n-fun.nl

Leuk idee voor het paasontbijt, een soort quiche gemaakt van brood, gevuld met spek en ei uit de oven. Kan natuurlijk ook bij een gewoon ontbijt, lunch of brunch.

Dit recept

  • 8 stuks
  • 230 kCal
  • 10 minuten + 18 minuten oven
  • allerhande
  • 5/5

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 8 sneetjes brood, casino wit
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 8 eieren
  • bakje tuinkers, als garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een steelpan.
  2. Snijd ondertussen de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met de deegroller. Besmeer het brood met de bakkwast aan 1 kant met boter. Duw de boterhammen met de beboterde kant naar onder in 8 holtes van de muffinvorm. Duw stevig aan, zodat er een ruim broodbakje ontstaat.
  3. Leg de plakjes spek rondom tegen de binnenkant van het broodbakje. Breek boven elk broodbakje 1 ei. Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 18 min. knapperig en tot het eiwit is gestold.
  4. Garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.

Benodigdheden

muffinvorm, deegroller

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 8 sneetjes brood, casino wit
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 8 eieren
  • bakje tuinkers, als garnering
Benodigheden

  • muffinvorm

  • deegroller

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een steelpan.
  2. Snijd ondertussen de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met de deegroller. Besmeer het brood met de bakkwast aan 1 kant met boter. Duw de boterhammen met de beboterde kant naar onder in 8 holtes van de muffinvorm. Duw stevig aan, zodat er een ruim broodbakje ontstaat.
  3. Leg de plakjes spek rondom tegen de binnenkant van het broodbakje. Breek boven elk broodbakje 1 ei. Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 18 min. knapperig en tot het eiwit is gestold.
  4. Garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.