recepten    recepten overzicht    gezonde, lekkere en snelle tussendoortjes recepten    mueslirepen recept

Recept Mueslirepen kids-n-fun.nl

De gezonde versie van mueslirepen. Zelfgemaakt dus je weet wat er in zit en dus veel minder suiker dan de supermarkten versie,

Dit recept

  • 8 repen
  • -
  • 20 minuten + 12 minuten bakken
  • bakken voor beginners
  • 5/5

Ingrediënten

  • 225 gram havermout
  • 125 gram boter
  • 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel crèmehoning
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels abrikozen, gedroogd
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 1 grote appels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180'C. Doe de havermout en de kaneel in een kom. Voeg het sesamzaad en de pompoenpitten toe. Hak de abrikozen in blokjes met een scherp mes en voeg toe. Hak de hazelnoten doormidden en voeg deze ook toe.
  2. Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en hak ze in een mooie grootte - blokjes van 1 bij 1 centimeter werken prima. Doe de appels ook in de kom.
  3. Doe de boter en de beide soorten honing in een steelpan.Verwarm het boven een matig vuur, terwijl je blijft roeren. Wanneer de boter is gesmolten en het mengsel begint te bubbelen is het klaar. Dit duurt een paar minuten. Voeg de gesmolten boter en de honing toe aan de kom met de havermout, kaneel, sesamzaad, pompoenpitten, gedroogde abrikozen, hazelnoten en appel. Meng het goed, tot alles is bedekt met een laagje van de honingkaramel.
  4. Neem een vierkant bakblik van ongeveer 20x20 cm en bekleed die met bakpapier. Laat het papier tot over de randen hangen. Doe de massa in het blik en gebruik de bolle kant van een lepel om alles aan te duwen tot de massa is verdeeld over het hele blik. Bak 12 minuten in de hete oven, tot de bovenkant goudbruin is.
  5. Laat de koek in het blik en zet het op een rooster om af te koelen, anders verkruimelt hij. Eenmaal afgekoeld snijd je de koek in gelijke repen.

Tips

  • Je kan de volgende ingrediënten ook gebruiken: dadels, rozijnen, bramen. pecannoten, gemengde noten, zonnebloempitten.
  • voeg een eetlepel pindakaas toe aan de honing als je de boter smelt.

Benodigdheden

Bakpapier, Bakblik van ongeveer 20x20

Ingrediënten

  • 225 gram havermout
  • 125 gram boter
  • 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel crèmehoning
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels abrikozen, gedroogd
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 1 grote appels
Benodigheden

  • Bakpapier

  • Bakblik van ongeveer 20x20

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180'C. Doe de havermout en de kaneel in een kom. Voeg het sesamzaad en de pompoenpitten toe. Hak de abrikozen in blokjes met een scherp mes en voeg toe. Hak de hazelnoten doormidden en voeg deze ook toe.
  2. Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en hak ze in een mooie grootte - blokjes van 1 bij 1 centimeter werken prima. Doe de appels ook in de kom.
  3. Doe de boter en de beide soorten honing in een steelpan.Verwarm het boven een matig vuur, terwijl je blijft roeren. Wanneer de boter is gesmolten en het mengsel begint te bubbelen is het klaar. Dit duurt een paar minuten. Voeg de gesmolten boter en de honing toe aan de kom met de havermout, kaneel, sesamzaad, pompoenpitten, gedroogde abrikozen, hazelnoten en appel. Meng het goed, tot alles is bedekt met een laagje van de honingkaramel.
  4. Neem een vierkant bakblik van ongeveer 20x20 cm en bekleed die met bakpapier. Laat het papier tot over de randen hangen. Doe de massa in het blik en gebruik de bolle kant van een lepel om alles aan te duwen tot de massa is verdeeld over het hele blik. Bak 12 minuten in de hete oven, tot de bovenkant goudbruin is.
  5. Laat de koek in het blik en zet het op een rooster om af te koelen, anders verkruimelt hij. Eenmaal afgekoeld snijd je de koek in gelijke repen.
Tips
  • Je kan de volgende ingrediënten ook gebruiken: dadels, rozijnen, bramen. pecannoten, gemengde noten, zonnebloempitten.
  • voeg een eetlepel pindakaas toe aan de honing als je de boter smelt.