recepten    recepten overzicht    gezonde, lekkere en snelle tussendoortjes recepten    gedroogde banaan recept

Recept Gedroogde banaan kids-n-fun.nl

Dit zijn precies dingen die je vaak wel in een zakje koopt, maar niet zelf maakt. Het is heel eenvoudig, maar je moet wel een beetje geduld hebben.

Dit recept

  • 4 porties
  • 104 kCal
  • 20 minuten + 180 minuten oventijd
  • jumbo
  • 4/5

Ingrediënten

  • 3 banaan
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 80 °C.
  2. Pel en snijd de bananen in schuine plakjes van ½ cm dik. Meng ze met het citroensap in een kom, dat voorkomt verkleuren. Laat ze 5 min. in het sap liggen.
  3. Laat ze in het vergiet uitlekken en verdeel de plakjes over het ovenrooster. De plakjes mogen niet op elkaar liggen.
  4. Schuif het rooster in het midden van de oven en schuif de bakplaat met aluminiumfolie onderin de oven om eventueel sap op te vangen.
  5. Droog de banaanplakjes in 3 uur in de voorverwarmde oven. Keer ze tijdens het drogen tweemaal. De plakjes plakken een beetje aan het rooster, maar met een mes of metalen spatel krijg je ze makkelijk los. De plakjes moeten droog en leerachtig aanvoelen.
  6. Laat het gedroogde fruit op het taartrooster afkoelen en doe het direct in een goed afsluitbare pot.

Tips

  • Dagje uit gepland? Maak de fruitchips dan een dag van tevoren.

Benodigdheden

ovenrooster, bakplaat bekleed met aluminiumfolie, taartrooster, pot met deksel

Ingrediënten

  • 3 banaan
  • 1 citroen
Benodigheden

  • ovenrooster

  • bakplaat bekleed met aluminiumfolie
  • taartrooster
  • pot met deksel

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor tot 80 °C.
  2. Pel en snijd de bananen in schuine plakjes van ½ cm dik. Meng ze met het citroensap in een kom, dat voorkomt verkleuren. Laat ze 5 min. in het sap liggen.
  3. Laat ze in het vergiet uitlekken en verdeel de plakjes over het ovenrooster. De plakjes mogen niet op elkaar liggen.
  4. Schuif het rooster in het midden van de oven en schuif de bakplaat met aluminiumfolie onderin de oven om eventueel sap op te vangen.
  5. Droog de banaanplakjes in 3 uur in de voorverwarmde oven. Keer ze tijdens het drogen tweemaal. De plakjes plakken een beetje aan het rooster, maar met een mes of metalen spatel krijg je ze makkelijk los. De plakjes moeten droog en leerachtig aanvoelen.
  6. Laat het gedroogde fruit op het taartrooster afkoelen en doe het direct in een goed afsluitbare pot.
Tips
  • Dagje uit gepland? Maak de fruitchips dan een dag van tevoren.