Pastadeeg

Leuk? 
 4,0/1 stemmen

Basisrecept voor pastadeeg, echt veel lekkerder dan de gedroogde pakken uit de supermarkt. En je weet zeker dat er niet van alles is toegevoegd.

In veel recepten wordt gesproken over durum bloem, een meelsoort met extra veel gluten , waardoor de deeg meer samenhang krijgt. Maar in de praktijk werkt de bloem die ik bij de molen haal ook uitstekend. Je moet wel de tijd nemen om te kneden.

Je kunt de pasta ook een kleurtje geven!

 Basisrecepten Italiaans 

Dit moet je weten

Aantal personen:
Bereidingstijd: 30 minuten
kCal:
Recept van: Luciano

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 gram bloem 
  • 1 theelepel olijfolie

Bereiding

  1. Zeef 150 gram bloem samen met een theelepel zout boven een kom )of op een schoon werkblad'. maak een kuiltje in het midden , breek de eieren er boven en voeg de olie toe. Meng de bloem beetje bij beetje door de eieren en kneed net zolang dat het niet meer aan de handen plakt, als het deeg wat nat blijft, voeg wat bloem toe, als het deeg te droog is voeg je wat olie toe.
  2. Als de kleur wat grauw is kan je er nog een eigeel bijvoegen. Voeg dan ook nog wat bloem toe.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem. en kneed het deeg voor 15 minuten tot een soepel geheel. Gebruik daarvoor de muis van de hand, duw de deeg als het ware van je af.. Verpak het in plastic folie en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verdeel het deeg in twee porties en rol het uit met een deegroller en wat bloem tot een plak van ongeveer 2 mm of gebruik een pastamolen.

En verder:

  • Als je het voor gevulde pasta gaat gebruiken kan je meteen verder gaan. Rol het deeg dan iets minder veer uit (circa 3 mm
  • Snijdt het deeg en laat het op een met bloem bestoven theedoek ongeveer 15 minuten drogen
  • Het deeg is in de koelkast ongeveer 24 uur goed, invriezen kan ook , maar meteen verwerekn is het allerlekkerst
  • Kijk voor recepten op deze site

Benodigdheden:

  • Pastamolen

www.kids-n-fun.nl


cache 429