recepten    recepten overzicht    bakken (koekjes, broodjes, brood, cake) recepten    speculaastaart met abrikozen recept

Recept Speculaastaart met abrikozen kids-n-fun.nl

Nog een lekker gezellig herfst of winter recept voor een speculaastaart. De kinderen kunnen weer helpen!

Dit recept

  • 12 personen
  • 470 kCal
  • 15 minuten en 70 minuten wachten
  • Allerhande
  • 4/5

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker, donker
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 175 gram boter, koud, in stukjes
  • 300 gram amandelspijs
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 eieren
  • 250 gram abrikozen, geweld
  • 1 zakje amandelschaafsel

Bereiding

  1. Meng in een kom de bloem met de basterdsuiker, speculaaskruiden, een mespunt zout en de stukjes boter door elkaar. Kneed alles met koele handen snel tot een samenhangende rol deeg (of meng het met behulp van de pulseknop in de keukenmachine). Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast minstens 30 minuten rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dunne lap met een doorsnede van 30 cm; bekleed hiermee de ingevette vorm.
  3. Maak in een kom de amandelspijs met een vork los en meng de crème fraîche en het ei erdoor. Strijk dit mengsel over de taartbodem uit. Beleg met een laagje abrikozen en strooi er ten slotte de geschaafde amandelen over.
  4. Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak hem in 30-40 minuten goudbruin.

Benodigdheden

Lage taartvorm, doorsnede 25-26 cm, ingevet, Plasticfolie

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker, donker
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 175 gram boter, koud, in stukjes
  • 300 gram amandelspijs
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 eieren
  • 250 gram abrikozen, geweld
  • 1 zakje amandelschaafsel
Benodigheden

  • Lage taartvorm, doorsnede 25-26 cm, ingevet

  • Plasticfolie

Bereiden
  1. Meng in een kom de bloem met de basterdsuiker, speculaaskruiden, een mespunt zout en de stukjes boter door elkaar. Kneed alles met koele handen snel tot een samenhangende rol deeg (of meng het met behulp van de pulseknop in de keukenmachine). Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast minstens 30 minuten rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dunne lap met een doorsnede van 30 cm; bekleed hiermee de ingevette vorm.
  3. Maak in een kom de amandelspijs met een vork los en meng de crème fraîche en het ei erdoor. Strijk dit mengsel over de taartbodem uit. Beleg met een laagje abrikozen en strooi er ten slotte de geschaafde amandelen over.
  4. Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak hem in 30-40 minuten goudbruin.

Cadeau ideetjes

Boek

Bakbijbel


€ 31,99
Boek

Kleine taartjes


€ 18,50