recepten    recepten overzicht    bakken (koekjes, broodjes, brood, cake) recepten    roze koeken recept

Recept Roze koeken kids-n-fun.nl

Zelf roze koeken maken. De kinderen kunnen helpen want het is een eenvoudig recept: Even grote hoeveelheden bloem, boter, suiker eieren.
Je hebt 8 bakvormpjes nodig van 8-10 cm doorsnede.

Dit recept

  • 8 stuks
  • -
  • 15 minuten + 30 minuten oven
  • Oma
  • 5/5

Ingrediënten

  • 200 gram boter, zacht
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bietensap
  • 300 gram poedersuiker
  • boter, om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175C.
  2. Vet de bakvormpjes goed in met boter, vooral de opstaande randjes.
  3. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor.
  4. Voeg de bloem toe en spatel goed door elkaar.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Voor de glazuur:
  7. Meng de bietensap met de poedersuiker. Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen.
  8. Besmeer de bovenkant in met het glazuur.
  9. Je kan ook een vork in de onderkant van de cakes steken en de cakejes in de glazuur dopen.



Tips

  • Je kan ook andere kleurstoffen gebruiken, als limonade of eetbaatbare kleurstof. Bietensap is wel zo natuurlijk.

Benodigdheden

8 bakvormpjes van 8-10 cm doorsnede.

Ingrediënten

  • 200 gram boter, zacht
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bietensap
  • 300 gram poedersuiker
  • boter, om in te vetten
Benodigheden

  • 8 bakvormpjes van 8-10 cm doorsnede.

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175C.
  2. Vet de bakvormpjes goed in met boter, vooral de opstaande randjes.
  3. Roer de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor.
  4. Voeg de bloem toe en spatel goed door elkaar.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Voor de glazuur:
  7. Meng de bietensap met de poedersuiker. Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen.
  8. Besmeer de bovenkant in met het glazuur.
  9. Je kan ook een vork in de onderkant van de cakes steken en de cakejes in de glazuur dopen.



Tips
  • Je kan ook andere kleurstoffen gebruiken, als limonade of eetbaatbare kleurstof. Bietensap is wel zo natuurlijk.

Cadeau ideetjes

Boek

Bakbijbel


€ 31,99
Boek

Kleine taartjes


€ 18,50