recepten    recepten overzicht    bakken (koekjes, broodjes, brood, cake) recepten    kersen amandelcake recept

Recept Kersen-Amandelcake kids-n-fun.nl

Een lekker recept voor een Amerikaanse Kersen-Amandelcake. Heerlijk.

Dit recept

  • 8-10 personen
  • -
  • 20 minuten + 45 minuten oventijd
  • Deborah Madison
  • 5/5

Ingrediënten

  • 110 gram boter, ongezouten, zacht
  • 150 gram bloem
  • 150 gram amandelen, geblancheerd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 150 gram suiker, kristalsuiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 1/2 theelepel vanilleextract
  • 450 gram kersen, vers, zonder pit
  • poedersuiker, om te bestuiven

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180° C. Beboter een springvorm van 23cm doorsnee en leg bakpapier op de bodem. Bestuif de zijkant met bloem.
  2. Maal de amandelen grof in de keukenmachine (of met de hand, kan net zo goed), haal er ongeveer een kwart uit en houd dat apart. Doe de bloem, bakpoeder en zout ook in de keukenmachine en laat die draaien tot de amandelen fijn zijn. Doe alles in een schaal.
  3. Klop in de keukenmachine de boter met kristalsuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe. Zorg dat elk ei volledig is opgenomen voor je de volgende toevoegt. Doe het amandel- en vanille-extract erbij.
  4. Doe de helft van dhet bloemmengsel ook in de keukenmachine en laat die draaien. Voeg daarna de rest van het bloemmengsel en laat draaien tot het een glad mengsel is.
  5. Doe het mengsel in de springvorm. Leg de kersen er in één laag op.
  6. Meng de apart gezetten amandelen met 1 theelepel kristalsuiker en strooi langs de rand van de cake.
  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar of tot een pen droog uit de cake komt.
  8. Laat eerst 10 minuten afkoelen voor je de cake uit de springvorm haalt. Laat daarna op een rek volledig afkoelen. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.

Benodigdheden

Springvorm van 23 cm, keukenmachine

  • 8-10 personen
  • -
  • 20 minuten + 45 minuten oventijd
  • Deborah Madison
  • Bakken
Ingrediënten

  • 110 gram boter, ongezouten, zacht
  • 150 gram bloem
  • 150 gram amandelen, geblancheerd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 150 gram suiker, kristalsuiker
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 1/2 theelepel vanilleextract
  • 450 gram kersen, vers, zonder pit
  • poedersuiker, om te bestuiven
Benodigheden

  • Springvorm van 23 cm

  • keukenmachine

Bereiden
  1. Verwarm de oven op 180° C. Beboter een springvorm van 23cm doorsnee en leg bakpapier op de bodem. Bestuif de zijkant met bloem.
  2. Maal de amandelen grof in de keukenmachine (of met de hand, kan net zo goed), haal er ongeveer een kwart uit en houd dat apart. Doe de bloem, bakpoeder en zout ook in de keukenmachine en laat die draaien tot de amandelen fijn zijn. Doe alles in een schaal.
  3. Klop in de keukenmachine de boter met kristalsuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe. Zorg dat elk ei volledig is opgenomen voor je de volgende toevoegt. Doe het amandel- en vanille-extract erbij.
  4. Doe de helft van dhet bloemmengsel ook in de keukenmachine en laat die draaien. Voeg daarna de rest van het bloemmengsel en laat draaien tot het een glad mengsel is.
  5. Doe het mengsel in de springvorm. Leg de kersen er in één laag op.
  6. Meng de apart gezetten amandelen met 1 theelepel kristalsuiker en strooi langs de rand van de cake.
  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar of tot een pen droog uit de cake komt.
  8. Laat eerst 10 minuten afkoelen voor je de cake uit de springvorm haalt. Laat daarna op een rek volledig afkoelen. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.