recepten    recepten overzicht    bakken (koekjes, broodjes, brood, cake) recepten    kat en muis cakejes recept

Recept Kat en muis cakejes kids-n-fun.nl

Leuke, kleine cakejes met de kopjes van katten en muizen. Leuk om samen te maken, erg geschikt voor kinderfeestjes en gezellig om uit te delen.

Dit recept

  • 12 stuks
  • -
  • 40 minuten + 20 minuten bakken
  • Lekkere cadeautjes
  • 4/5

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 1 theelepel sinasappelrasp, fijngeraspt
  • 3/4 kop basterdsuiker, wit
  • 2 eieren, geklopt
  • 1/2 kop melk
  • 2 koppen zelfrijzend bakmeel
  • diverse kleurstoffen , eetbaar, voor glazuur
  • 2 koppen poedersuiker, gezeefd, voor het glazuur
  • 2 eetlepels melk, voor het glazuur

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 180 °C. 12 muffin vormpjes (inhoud 125 ml) met gesmolten boter of olie bestrijken. Boter, sinaasappelschil en suiker in een kleine kom tot een luchtige massa kloppen. Eieren een voor een toevoegen, steeds goed kloppen.
  2. Mengsel in een grote kom doen en met een grote, metalen lepel het gezeefde meel afgewisseld met melk erdoor scheppen.
  3. Mengsel in de muffin vormpjes scheppen - deze tot 2/3 vullen. De cakejes in 20 minuten goudbruin bakken en op een rooster laten afkoelen. Elk afgekoeld cakeje met glazuur bestrijken en met snoepgoed gezichtjes maken.
  4. Voor het glazuur: boter in een kleine kom tot een luchtige massa kloppen. Gezeefde poedersuiker en melk erdoor kloppen. Glazuurporties met de kleurstoffen allerlei kleurtjes geven.

Benodigdheden

Muffin vormpjes of muffin bakblik

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 1 theelepel sinasappelrasp, fijngeraspt
  • 3/4 kop basterdsuiker, wit
  • 2 eieren, geklopt
  • 1/2 kop melk
  • 2 koppen zelfrijzend bakmeel
  • diverse kleurstoffen , eetbaar, voor glazuur
  • 2 koppen poedersuiker, gezeefd, voor het glazuur
  • 2 eetlepels melk, voor het glazuur
Benodigheden

  • Muffin vormpjes of muffin bakblik

Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 180 °C. 12 muffin vormpjes (inhoud 125 ml) met gesmolten boter of olie bestrijken. Boter, sinaasappelschil en suiker in een kleine kom tot een luchtige massa kloppen. Eieren een voor een toevoegen, steeds goed kloppen.
  2. Mengsel in een grote kom doen en met een grote, metalen lepel het gezeefde meel afgewisseld met melk erdoor scheppen.
  3. Mengsel in de muffin vormpjes scheppen - deze tot 2/3 vullen. De cakejes in 20 minuten goudbruin bakken en op een rooster laten afkoelen. Elk afgekoeld cakeje met glazuur bestrijken en met snoepgoed gezichtjes maken.
  4. Voor het glazuur: boter in een kleine kom tot een luchtige massa kloppen. Gezeefde poedersuiker en melk erdoor kloppen. Glazuurporties met de kleurstoffen allerlei kleurtjes geven.

Cadeau ideetjes

Boek

Bakbijbel


€ 31,99
Boek

Kleine taartjes


€ 18,50