recepten    recepten overzicht    bakken (koekjes, broodjes, brood, cake) recepten    havermout abc koekjes recept

Recept Havermout ABC koekjes kids-n-fun.nl

Havermout is een gezonde tarwe en als je daar dan grappige koekjes mee maakt, is het helemaal feest. Ook leuk als verrassing in de lunchbox naar school.

Dit recept

  • 10 stukjes
  • 160 kCal
  • 40 minuten
  • boodschappen
  • 4/5

Ingrediënten

  • 30 gram boter, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 75 gram basterdsuiker, lichtbruin
  • 1 eieren
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 100 gram bloem
  • 75 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • half zakje wit glazuur
  • half zakje gekleurd glazuur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Klop de boter, basterdsuiker, ei, vanille met een mespuntje zout circa 2 minuten met een mixer.
  3. Voeg vervolgens de bloem, havermout en het bakpoeder toe en meng tot een egaal deeg.
  4. Maak balletjes van het deeg, druk ze plat en steek er met een vormpje of een mes letters uit.
  5. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven en laat afkoelen.
  6. Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep wat glazuur op een theelepeltje en besprenkel de koekjes met het glazuur.

Tips

  • Kun je geen vanille-essence of extract vinden? Gebruik dan in plaats daarvan 1/2 zakje vanillesuiker en gebruik maar 50 gram basterdsuiker in plaats van 75 gram.

Benodigdheden

Lettervormpjes of een scherp mesje, bakplaat, Je kan het galzuur maken door poedersuiker op te lossen en bijvoorbeeld bietensap toe te voegen voor de kleur.

Ingrediënten

  • 30 gram boter, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 75 gram basterdsuiker, lichtbruin
  • 1 eieren
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 100 gram bloem
  • 75 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • half zakje wit glazuur
  • half zakje gekleurd glazuur
Benodigheden

  • Lettervormpjes of een scherp mesje

  • bakplaat
  • Je kan het galzuur maken door poedersuiker op te lossen en bijvoorbeeld bietensap toe te voegen voor de kleur.

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Klop de boter, basterdsuiker, ei, vanille met een mespuntje zout circa 2 minuten met een mixer.
  3. Voeg vervolgens de bloem, havermout en het bakpoeder toe en meng tot een egaal deeg.
  4. Maak balletjes van het deeg, druk ze plat en steek er met een vormpje of een mes letters uit.
  5. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven en laat afkoelen.
  6. Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep wat glazuur op een theelepeltje en besprenkel de koekjes met het glazuur.
Tips
  • Kun je geen vanille-essence of extract vinden? Gebruik dan in plaats daarvan 1/2 zakje vanillesuiker en gebruik maar 50 gram basterdsuiker in plaats van 75 gram.