Recept Brownies kids-n-fun.nl

Tuurlijk kan je een pak kopen, mixen en in de oven stoppen, maar er is natuurlijk niets leuker dan het zelf te doen. Brownies zijn niet de allergezondste tussendoortjes, zelf gemaakt wel het lekkerst en zonder overbodige toevoegingen.

Dit recept

  • 16 stukjes
  • 245 kCal
  • 20 min. bereiden + 30 min. oventijd + 30 min. afko
  • allerhande
  • 4/5

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter, om in te vetten
  • 150 gram chocolade, puur
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram basterdsuiker, lichtbruin
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • halve theelepel zout
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
  2. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
  3. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
  4. Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen.
  5. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.

Tips

  • Voeg 50 g gehakte pecannoten of walnoten toe en verdeel ook over de bovenkant halve pecannoten of walnoten.

Benodigdheden

Bakpapier, Ovenschaal (20 x 30)

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter, om in te vetten
  • 150 gram chocolade, puur
  • 150 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 125 gram basterdsuiker, lichtbruin
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • halve theelepel zout
  • 4 eieren
Benodigheden

  • Bakpapier

  • Ovenschaal (20 x 30)

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bestrooi met de bloem. Bekleed de bodem met bakpapier en vet in.
  2. Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
  3. Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
  4. Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen.
  5. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.
Tips
  • Voeg 50 g gehakte pecannoten of walnoten toe en verdeel ook over de bovenkant halve pecannoten of walnoten.