recepten    recepten overzicht    bakken (koekjes, broodjes, brood, cake) recepten    amsterdamse moppen recept

Recept Amsterdamse moppen kids-n-fun.nl

Lekker ouderwets koekje wat heel eenvoudig zelf te maken is. Lekker recept zonder pakjes, conserveer- en kleurstof.

De origenele vorm is vierkant, maar je kunt natuurlijk uit het deeg allerlei vormpjes steken. De kinderen kunnen daar natuurlijk goed bij helpen.

Dit recept

  • -
  • 20 minuten + 2 uur wachten
  • bakrecepten
  • 4/5

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 eieren
  • 1 citroen, geraspte schil van een kwart citroen
  • snufje zout
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 250 gram bloem
  • 1 eieren, alleen de dooier
  • 100 gram amandelen, gepeld

Bereiding

  1. Roer de boter tot room en roer de suiker erdoor. Roer vervolgens het ei, de citroenschil, het zout en het met de bakpoeder gezeefde bloem door.
  2. Kneed als tot een stevig zandtaartdeeg.
  3. Vorm er een bal van, wikkel het in folie en laat een uur of 2 rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 200 C.
  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat
  6. Rol de deeg in lappen van ongeveer een halve centimeter. Snijd in vierkantjes van 3x3 cm of steek vormen uit het deeg.
  7. Roer een eierdooier los en bestrijk de koekjes. Leg op elk koekje een aantal halve amandelen.
  8. Leg op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.
  9. Laat afkoelen. Eet smakelijk.

Benodigdheden

Bakpapier, bakplaat

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 eieren
  • 1 citroen, geraspte schil van een kwart citroen
  • snufje zout
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 250 gram bloem
  • 1 eieren, alleen de dooier
  • 100 gram amandelen, gepeld
Benodigheden

  • Bakpapier

  • bakplaat

Bereiden
  1. Roer de boter tot room en roer de suiker erdoor. Roer vervolgens het ei, de citroenschil, het zout en het met de bakpoeder gezeefde bloem door.
  2. Kneed als tot een stevig zandtaartdeeg.
  3. Vorm er een bal van, wikkel het in folie en laat een uur of 2 rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 200 C.
  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat
  6. Rol de deeg in lappen van ongeveer een halve centimeter. Snijd in vierkantjes van 3x3 cm of steek vormen uit het deeg.
  7. Roer een eierdooier los en bestrijk de koekjes. Leg op elk koekje een aantal halve amandelen.
  8. Leg op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.
  9. Laat afkoelen. Eet smakelijk.

Cadeau ideetjes

Boek

Bakbijbel


€ 31,99
Boek

Kleine taartjes


€ 18,50